Columbi Ägg
22Mar/100

Vinnarbilden 2009

Samhall, Lundberg&Co och Starcom.

19Mar/100

Vinnarbidraget 2009

Alla enheter som ingick i bidraget.

19Mar/100

Läs Dagens Samhälles artikel om Columbi Ägg 2009

http://www.dagenssamhalle.se/zino.aspx?articleID=17601

18Mar/100

Samhall vinnare av Columbi Ägg 2009

JURYNS MOTIVERING
Mångsidigt
Mångfärgat
Mångskiftande
Men allt hänger ihop så hur man än
vrider och vänder så är det en tydlig
kampanj där stort och smått bildar
en effektiv helhet.

10Mar/10Off

Juryn har sammanträtt

Vårtecken finns av olika slag. För oss på Dagens Samhälle är Columbi Ägg ett tecken på att vintern går mot sitt slut.

I måndags, ungefär samtidigt som dagsmejan blev ett allt påtagligare inslag i väderbilden, var det dags för årets jurymöte. Det stora bordet i vårt konferensrum har då fått ge vika för skärmarna med årets nominerade kampanjer. Här finns de för beskådande och bedömande av juryn, som består av mycket samlad reklam- och kommunkompetens.

Först på plats var juryveteranen byråvalskonsulten Max Aperia. Kort därefter kom årets reklambranschföreträdare, Ulf Strömqvist som inte bara är vd för Hilanders utan också ordförande för Sveriges Kommunikationsbyråer. Han välkomnade nästa jurymedlem med en stor kram. Det var Anna-Carin Gripwall från Svenskt Avfall, som var fjolårets vinnare med en kampanj skapad av Hilanders.

Den som vinner Columbi Ägg har inte bara en kampanj som tilltalar reklamproffsen utan också Dagens Samhälles målgrupp, tjänstemän och förtroendevalda i kommuner och landsting. Elisabeth Särenfors, kommunchef i Upplands-Bro, representerade tjänstemännen. Årets politiker var en som i dubbel mening är störst i branschen, Stockholms finansborgarråd Sten Nordin (M).

Eftersom det nu är kommunala budgettider, ett annat vårtecken i vår sektor, är vi extra glada att de två tagit sig tid. Men för den här gruppen är ju Dagens Samhälle, för att citera Sten Nordin ”vår tidning”, vilket vi är stolta över.

Juryn visste att de inte skulle få lämna lokalerna förrän de var överens. Och överens blev de.

Vad de enades om får ni veta fredag den 19 mars då priset delas ut.

Lena Hörngren
Chefredaktör, VD och juryordförande.